כשלי ניהול זמן

האם אתה מרגיש שאין מספיק שעות ביום? אתה עסוק מסביב לשעון, עסוק כל היום, אך בסופו של יום, רשימת הדברים שהשגת מותירה אותך לא מסופק, עייף ומתוסכל.

אתה כותב עוד רשימת מטלות ליום המחרת ומקווה שתוכל לנהל את עצמך טוב יותר. ואז – הפתעה – עבודה, ילדים, מטלות בית שונות, חדר כושר, ושוב אתה מוצא את עצמך בסופו של יום מותש ועם תריסר תיבות לא מסומנות ברשימת המטלות שלך.

ניהול זמן הוא באמת "ניהול אישי" והוא מיומנות הכרחית להשגת איכות חיים טובה יותר. על ידי ניהול הזמן שלך בצורה יעילה יותר, לא רק שתבצע את הדברים הנכונים, אלא גם יהיה לך מספיק זמן להירגע, להוריד מתח ולנשום בחופשיות יותר.

אצל אנשים הישגיים או נדרשים להיות הישגיים, ניהול זמן לקוי גורם לשתי תופעות האחת הקטנת שעות שינה והשני הוספת לחץ אישי , לשני אלו השלכות בריאותיות

אוקיי, לא חדשתי לכם דבר, אבל ניהול זמן לא יעיל מוביל אנשים לביטול שינה. זה אולי נשמע כמו רעיון טוב כדי להגדיל את התפוקה היומית שלך, אבל זה לא. אנשים צריכים בממוצע שבע עד שמונה שעות שינה כדי לתת לגוף ולנפש שלהם לשקם את עצמם. כן, גם זה נאמר בעבר;

אך לאחרונה מחקרים מציגים תוצאות מטרידות. בסקר נפרד נמצא כי 63% מאנשי המקצוע שזיהו את עצמם כחסרי כישורי ניהול זמן סבלו מדום נשימה בשינה, בעיות לחץ דם, וסכרת.

 אמנם אני לא חוקר ולבטח המדגם שלי אינו עונה על קריטריונים מחקריים ראויים, אבל במהלך עבודתי עם חברות ויחידים, כאשר הצפתי נושא כאוב זה, קיבלתי אישוש לקיום בעיות אלו גם אצלנו 

השפעת כשלי ניהול זמן תקבל ביטוי פיזי ורגשי

כך בחיי היום-יום נמצא כי כשלי ניהול זמן ומשימות, חודרים לכל פינה בחיי היום-יום שלנו. חוסר תכנון גורם למצבי לחץ הנוצרים מהדרישה לעמוד במשימות על פי לוחות זמנים,  לחץ מתמשך מוביל להפרשת הורמוני לחץ כמו קורטיזול, הורמונים אלו הרסניים בשחרור מתמשך שכן הם פוגעים במערכת החיסון ומעלה את הסיכון למחלות.

כאשר חוסר תכנון גורם לכשל, המביא איתו ביקורת עצמית או חיצונית משימות ומטלות "רודפות" את האדם עד שעות מאוחרות, מה שפוגע באיכות וכמות השינה. שינה לקויה פוגעת בתפקוד הקוגניטיבי, במצב הרוח וביכולת של הגוף להתחדש.

כאשר הזמן מנוהל בצורה לקויה, נוצר חוסר איזון בין עבודה למנוחה ופנאי, האדם מוותר על הפסקות, פעילות גופנית וזמן איכות עם המשפחה. וויתורים אלו יוצרים תשישות גופנית ולשחיקה.

כשהלו"ז עמוס מדי, אנשים נוטים לדחות או לוותר על תור לרופא, בדיקות שגרתיות וכד', מה שעלול לפגוע באיתור מוקדם של בעיות בריאות.

לכשלי ניהול זמן יש השפעות רגשיות אשר יבואו לידי ביטוי במצבי רוח רעים, עד כדי חוסר אונים, תחושת חוסר שליטה על הזמן ותסכול מאי-עמידה במטלות וביעדים.  

כשהמוח עסוק כל הזמן בניהול משימות, הוא פחות יעיל במיקוד וריכוז בכל משימה, מה שמגביר תחושת תסכול וחוסר סיפוק.

חוסר ניהול זמן יעיל פוגע ביכולת לתת זמן ותשומת לב לבני משפחה, חברים ובן/בת זוג. זה עלול לפגוע באיכות היחסים.

אנשים עם כשלי ניהול זמן נוטים יותר לברוח אל חיזוקים מלאכותיים כמו אלכוהול, והתנהגויות גחמניות בגלל תחושת התסכול והחוסר שליטה.

סיכום

יש חשיבות עליונה לרכישת כישורי ניהול זמן כדי לשפר את הבריאות הפיזית והנפשית. קביעת יעדים ברי-השגה, תעדוף משימות, תכנון יומי ושבועי, ויצירת סדר יום קבוע יכולים לתרום רבות לאיזון ולבריאות.

כשלי ניהול זמן

אם אימון פסיכולוגי מסקרן אותכם, 

ואתם מרגישים צורך לחולל שינוי בחייכם

עשו מעשה, התקשרו 054-2005-886 

או צרו קשר באמצעות הטופס להלן :

אפי רוזנברג - מאמן פסיכולוגי

אחימאיר אבא, תל אביב

efiraz@gmail.com

054-2005-886